De APK-test

APK Tilburg

De APK-keuring is elk jaar een wettelijke verplichting voor alle weggebruikers in het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste functie van de APK-keuring is het controleren van de verkeersgeschiktheid en de veiligheid van een voertuig. Auto’s worden getest aan de hand van een aantal eisen, afhankelijk van hun klasse en leeftijd. Dit is ontworpen om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen en ervoor te zorgen dat hun voertuig verkeersgeschikt is. Auto’s die slagen voor de APK-keuring krijgen een certificaat met de volgende status: M.T.T – Manufacturers Selleruti tution Certificate. Dit document bewijst dat uw voertuig aan alle noodzakelijke normen voldoet om als verkeersgeschikt te worden beschouwd.

De APK-keuring omvat elementen zoals de veiligheid van het voertuig en milieu-elementen, en omvat ook een blik op de banden. De tester zal tijdens de APK-keuring naar de volgende aspecten kijken.

1. Busjes. Zij moeten 360 graden kunnen ronddraaien.

2. Auto’s die drie jaar of ouder zijn. Zij moeten op een van de volgende manieren worden getest.

a. Zij moeten worden getest wanneer de ruit en de voorruit vrij zijn.

b. Zij zullen moeten worden getest wanneer de ruit en de voorruit zijn verzegeld.

c. Zij zullen de lichten, de stuurkolom, de spiegels, de motorkap en de kofferbak testen.

d. Zij zullen ook de elektrische onderdelen testen die in contact staan met de weg, zoals de accu, de startmotor, de dynamo, het ontstekingssysteem enz.

3. Auto’s die vier jaar of nieuwer zijn. Zij zullen moeten worden getest met meer gevoelige apparatuur. Naast de hierboven genoemde periodieke controles zullen zij ook worden getest op de doeltreffendheid van de AN- en HM-tests.

a. Zij zullen moeten worden gekeurd wanneer zij legaal zijn en zij de auto eerder aanraken dan enig ander persoon.

b. Zij zullen ook moeten worden getest wanneer zij zich in een legale positie bevinden, zoals het tonen van kentekenplaten.

c. Zij moeten worden gekeurd wanneer zij aan de kant worden gezet en niets achter zich aan slepen.

d. Zij zullen ook moeten worden getest wanneer tweemaal wordt getracht een aanhangwagen over te halen van hen weg te gaan.

In het bovenstaande worden een paar voorbeelden gegeven om te laten zien wat er tijdens een APK-keuring wordt getest.

Elektrische sloten zullen worden gecontroleerd om te zien of zij werken en zo ja, dan zullen zij worden getest om te zien hoe doeltreffend zij zijn.

De lichten zullen ook worden gecontroleerd op hun doeltreffendheid en zullen worden vergeleken met de veiligheidsvoorschriften.

Autoruiten worden getest om er zeker van te zijn dat ze niet uitwaaien door een fabricagefout.

De kilometerstand zal worden gecontroleerd, dit wordt momenteel geadverteerd op nieuwe auto’s en de minimumafstand op de kilometerteller zal worden opgenomen als bewijs.

Bij de APK wordt ook gecontroleerd of de auto een geldig APK-certificaat heeft.

Het is uiterst belangrijk dat u zorgvuldig te werk gaat bij het controleren van de staat van uw auto. Als u betrokken bent bij een ongeval dan is het noodzakelijk dat u kunt bewijzen dat uw auto in een slechte staat was op het moment van het ongeval. Het is ook de moeite waard erop te wijzen aan aspirant-kopers dat als ze jonger zijn dan 17, dat ze moeten worden begeleid naar de APK-keuring door iemand die ouder is dan 17 jaar.

Het is ook belangrijk dat u voorzichtig bent als het gaat om het papierwerk dat u krijgt van het APK-testcentrum. U moet zich bewust zijn van het feit dat veel centra zal u meer dan een blad, waarvan het doel zal zijn om aantekeningen te maken van verschillende details van het voertuig, zoals de toestand van de tankdop. Zorg ervoor dat u deze termen begrijpt en als u niet zeker bent, wees dan niet bang om het centrum te vragen.

Lees meer:

Auto onderhoud Tilburg

Autogarage Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.