Het verschil tussen een botsing en een uitgebreide autoverzekering

Autoschade Middelburg

Wat is het verschil tussen een botsing en een uitgebreide autoverzekering?

Collision autoverzekering betaalt voor de autoschade aan uw auto in het geval dat u betrokken bent bij een aanrijding. Het betaalt niet voor de schade die zijn gedaan om het andere voertuig. Er zijn twee primaire componenten aan botsing autoverzekering:

De botsing dekking betaalt voor de schade aan uw voertuig. Als u betrokken bent bij een aanrijding die uw schuld is, zal uw verzekeringsmaatschappij betalen voor de reparaties aan uw voertuig of als het voertuig is total loss, zal de botsing dekking die u hebt gekocht worden gebruikt om af te betalen of te vervangen van de schade van het andere voertuig.

Een uitgebreide verzekering betaalt de schade aan uw voertuig die niet het gevolg is van een botsing met een ander voertuig. Enkele voorbeelden zijn:

Als u betrokken bent bij een hagelbui en uw auto blijft staan met de lichten uit, is het uw omniumverzekering die de schade zal dekken. Als u op de weg een hert tegenkomt dat schade aan uw auto veroorzaakt, zal uw verzekeringsmaatschappij de schade dekken. Uitgebreide verzekering is ook de verzekering die de schade zal dekken als uw auto wordt gestolen of beschadigd door een overstroming.

Dus, hoeveel dekking heb je nodig voor je auto?

De meeste staten vereisen dat u een aansprakelijkheidsverzekering, die de schade aan het andere voertuig, eigendom, of persoon dekt hebben. U zult waarschijnlijk nodig zijn om meer dan het minimum bedrag van de aansprakelijkheidsverzekering hebben, vooral als u van plan bent op het verlaten van de staat.

Aansprakelijkheidsverzekering wordt meestal vermeld als een percentage van de aansprakelijkheid autoverzekering die u moet dragen. Bijvoorbeeld, zou uw aansprakelijkheidsverzekering staat 10-20-10. 10 is het maximumbedrag van de aansprakelijkheid voor materiële schade dat u zou moeten dragen. Het laatste getal is het maximale bedrag – $ 10.000 – dat u in staat zal zijn om te ontvangen van de verzekeraar.

Uitgebreide autoverzekering wordt meestal aangegeven als een percentage van de totale aansprakelijkheidsverzekering die u moet dragen. Bijvoorbeeld, uw uitgebreide verzekering zou vermelden dat u $ 100.000 dekking, en uw botsing verzekering zou vermelden dat u $ 5000 dekking.

Met deze kleine informatie die u moet in staat zijn om het bedrag van de dekking die u nodig hebt op uw auto te bepalen, en dan kun je bepalen of een basis aansprakelijkheidsbeleid gaat om te kunnen bieden u het bedrag van de dekking die u wilt.

U kunt nu ook gemakkelijk de prijzen van autoverzekeringen vergelijken van verschillende verzekeraars door gebruik te maken van het web. Een website die een online vergelijking biedt is http://www.insurance-dr.com. Met behulp van deze tool kunt u snel de kosten van de autoverzekering te vergelijken van een aantal verschillende verzekeringsmaatschappijen zonder dat u rond te bellen en vragen verschillende agenten en bedrijven voor een offerte.

Dit is vooral handig als je in een haast om goedkope autoverzekering te krijgen, omdat je niet wilt springen op de eerste verzekeringsmaatschappij die je spreekt met, of je niet wilt laten je vriend pick-up van de telefoon en geven u een offerte op uw auto. Je meestal uiteindelijk te veel betalen op uw autoverzekering hoe dan ook, dus het is in uw beste belang om een aantal verschillende citaten, van verschillende bedrijven, met behulp van het web te krijgen.

Ook, zorg ervoor dat je kijkt naar de website reviews voor de verzekeringsmaatschappij, evenals de grootte van de verzekeringsmaatschappij. Dit zal u helpen om te weten of u verzekerd bent bij een goede verzekeringsmaatschappij, of niet.

Lees meer:

Garage Middelburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.