Hoe bereid je je voor op het rijexamen?

Rijinstructeur

 

wenst ons mee te nemen

genieten van de schoonheid van het Zwarte Woud

Bereid een goede maaltijd voor uw reis

Neem een kampeerplaats om te ontspannen

Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd en gevoed bent

Neem om de twee uur een pauze – uw mentale energie zal nodig zijn, dus zorg ervoor dat u goed geslapen hebt

Rijd met een begeleider op de passagiersstoel voor de veiligheid

jodium en kruidenierswaren – voor mechanische problemen die in het verkeer onder hoge druk de kop kunnen opsteken

Hou je ogen van de weg – je aandacht op de weg richten kan je verfrissen en je alert houden

Maak je auto schoon – maximaal twee schone auto’s voor de veiligheid en je weet maar nooit wanneer er een brok van een boom valt en de voorruit van je auto beschadigt

U moet uw route goed van tevoren kennen; gebruik kaarten en straatnaambordjes. U moet een kaart van uw bestemming hebben die gemakkelijk te lezen is.

ota in het voertuig voor extraovery power

Zorg ervoor dat de auto in optimale conditie is – ideale gezondheid en welzijn niet alleen voor u maar ook voor de anderen

Persoonlijke lekke band – de lekke band kan op het meest ongelegen moment komen – als je goed anticipeert, weet je natuurlijk wat je in dat scenario moet doen

liever vroeg dan laat, een lekke band verwisselen, een wiel losmaken

ota liever vroeg dan laat – vervang een accupool, verwijder een accessoire, repareer de kras op de voorruit

ota liever vroeger dan later – lampen vervangen, radio of klok afstellen, kapotte radio of klok vervangen

ota liever vroeger dan later – ververs de motorolie en het oliefilter, en voeg gloednieuwe olie toe als de motor aan een olieverversing toe is. De motor zal ongeveer een factor tien maal de normale olie uitzetten.

ota liever vroeger dan later – voer een algehele controle van de auto uit, inclusief het aansluiten van conventionele oliĆ«n, wanneer de olie moet worden ververst

ota liever vroeger dan later – vervang een defecte automatische transmissievloeistof en de daarmee verbonden bedieningsorganen, vervang beschadigde aandrijfriemen. Dit is zeer belangrijk. De automatische transmissievloeistof regelt het schakelproces in een automatisch voertuig.

ota liever vroeg dan laat – vervang een defecte remblok

Vergeet niet reservebatterijen in te pakken – om een motor in een auto te laten draaien, moet de batterij regelmatig worden vervangen, zodat de motor en de accessoires soepel kunnen draaien.

ota liever vroeger dan later – vervang een defecte koplamp, lamp of draai een klep

ota liever vroeg dan laat – vervang een defect bedieningsmechanisme voor ruitenwissers

ota liever vroeger dan later – vervang een defecte uitlaatvia een katalysator door een nieuwe

ota liever vroeger dan later – vervang een defect uitlaatspruitstuk door een nieuw

ota liever vroeger dan later – vervang een defect brandstofsysteem door een nieuw

ota liever later dan later – vervang versleten aandrijfriemen of aandrijfassen – id ongebalanceerde wielen

Stop en trap op de rem voor een rood licht

Haast u niet naar de straat als er een rood licht nadert, want het kan vroeger groen worden dan u had gepland

Bij een stopbord, rem je af voor je snelheid verhoogt.

Houd een veilige afstand tot de voorligger – bijvoorbeeld een auto naast u met dezelfde snelheid als u is halverwege om te stoppen.

Niet uitwijken – als de voorligger plotseling stopt, zult u plotseling moeten remmen om uw voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand die u hebt opgegeven zonder uw remmen te gebruiken.

Houd altijd de volledige controle – als u niet de volledige controle over het stuur kunt geven, kunt u dat ook niet. Vermijd uitwijken – te snel over hobbels, rond bochten en om passerende voertuigen te naderen

Vermijd bruusk optrekken – snelheid opbouwen, plotseling remmen of scherpe bochten kunnen de auto doen slippen

Hoog mikpunt zicht is altijd beter dan laag mikpunt zicht. Onthoud dat – kijk vooruit, gebruik je spiegels en onderhandel rond.

Volledige controle over het voertuig vindt alleen plaats wanneer de auto stabiel staat en de wind- en wegcondities veilig zijn. Verschillende mechanische storingen kunnen leiden tot verlies van controle en verlies van de controle over de auto.

Natuurlijk zijn iemands reflexen niet altijd zo goed als ze zouden moeten zijn en kunnen ze ongelukken veroorzaken. Toch mag men ze niet verwarren, want ze zijn niet opgewassen tegen het niveau van professioneel rijden. Waar men goed op moet letten zijn de tekenen van myriaden, die tot myriaden problemen kunnen leiden als de bestuurder niet begrijpt wat er aan de hand is. Kortom, de bestuurder moet zijn gezichtsvermogen elke maand laten controleren. Dit is niet alleen voor de bestuurder zelf, maar ook voor zijn gezin – vooral als hij kinderen heeft die moeten rijden. In het algemeen wordt iemands gezichtsvermogen aangetast op het moment dat hij nieuwe lenzen of contactlenzen voor zijn auto gaat gebruiken.

Tot slot heb ik u verteld dat ongeveer acht op de tien van degenen die voor het rijexamen zullen zitten, zullen zakken. Waarom is dat zo?

Leave a Reply

Your email address will not be published.